Om Maja

Jag är byråkraten som även blev yogafröken och som först i vuxen ålder blev nyfiken på det där med yoga, träning och hälsa. Allt började med enstaka yogaklasser, vilket ledde till att jag åkte på mitt första yogaretreat är där jag verkligen fick den där berömda ”det klickar” känslan. Det var lite som att återupptäcka mig själv. Yogan ledde vidare in i fysisk träning och två graviditeter senare till ett intresse för hälsa i ett vidare perspektiv.

När du yogar för mig möter du sällan samma klass. Jag inspireras av och vill dela med mig av det som är just NU. I mitt liv, i vår omvärld, i din kropp, i vår gemensamma utveckling på mattan. Jag brukar använda mig av en intention när jag planerar en klass, och den kan vara allt från en tanke/citat/låttext, ett filosofiskt begrepp, en myt, en känsla eller en biomekanisk handling- allt för att ta dig lite längre in till din kärna. Jag har alltid varit passionerat (en del skulle väl säga nördigt) intresserad av sagor, myter och berättelser och väver gärna in sådana in i en klasskonstruktion oavsett om det är en fysisk, svettig flödande klass eller en mer stillsam, meditativ sådan. När jag undervisar använder jag mig mycket av musik för att förstärka eller fördjupa intentionen med klassen, men det kan även vara helt tyst.

I den fysiska yogan arbetar vi inifrån och ut och med ett fokus på en noggrann teknik för att yogan ska kunna stärka dig där du behöver stärkas och mjukna där du behöver mjukna, allt för att du ska må så bra som möjligt i din kropp och kunna andas fritt. Den fysiska yogan är meditation i rörelse där du hela tiden återvänder till ditt andetag. Efter att kroppen fått sitt kan du kan du landa ner i vila och meditation.

Ju mer jag praktiserar och undervisar så inser jag kraften av att vila, hur den stärker och läker. På klasser där stillsamheten är i fokus så får nervsystemet en chans att återhämta sig och bli starkare, oavsett om du har en utmattningsproblematik bakom dig (eller vill undvika att få det) eller om du vill kunna optimera dina prestationer utanför mattan.

Du är välkommen till mig oavsett om du aldrig satt din fot på en yogamatta tidigare eller har yogat fysiskt i flera år, och avsett var du befinner dig i livet. Jag ser fram emot att få möta just dig!

Utbildningar

Yoga for Life RYS 500h – (Ulrica Norberg med team)

Restorative Yoga (Ulrica Norberg/Hillevi Borga 2020)

Yoga Nidra (Melanie Cooper/Jennie Wadsten, 2019)

Rasa Yoga TT Online (Sianna Sherman, pågående)

Chakra Yoga (Ulrica Norberg, 2019)

Yoga Anatomy (Ulrica Norberg, Hillevi Borga, 2018)

Reiki I & II (Anna-Lena Bengtsdotter Smith, 2018)

Cert. Global Yoga Yin (Kajsa Henningsson/Johanna Hector, 2017)

Cert. Global Yoga – Yoga in Life (Simon Krohn, 2016)

Cert. Global Yoga Power, personlig träning (Johanna Hector, 2016)

Cert. Soma Move instruktör (Linus Johansson, Cecilia Gustavsson, 2013)

Dipl Power Yoga grundutbildning (Anna Lindh, 2011-2012)

Utöver ovanstående utbildningar har jag även haft förmånen att ha deltagit i längre workshops och fördjupningar med bl a Ana Forrest, Ulrica Norberg, Johanna Hector, Katy Appleton, Rusty Wells, Cat Alip Douglas, Simon Krohn, David Swenson, Magnus Ringberg, Sianna Sherman mfl.